WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - ZVK Proost Lier  2 - 2  (1-2)

DATUM 03-03-2017  21:15

DOELPUNTEN 15' Ter Linden 1-0, 18' Atssouli 1-1, 19' Kasmi 1-2, 24' Arslan 2-2

VERSLAG Met de komst van Proost Lier was iedereen opnieuw van de partij. De bezoekers gaan echter geplaagd onder blessureleed waardoor de kansen op een zege vooraf een beetje stegen voor ons. Maar Lier kennende gingen ze furieus van start. Celtic was in de beginfase aangewezen op de organisatie en het verdedigen voor eigen doel. In de eerste speelminuut krijgen de bezoekers als 3 kansen Aiyoub, Durakovic & Van Kort. Maar de kansen missen scherpte en één maal staat Benetti alert. Een minuutje later zien we een ingestudeerde vrije trap van Lier, maar Kasmi mist aan de 2e paal het doorzicht en komt te laat. Na 6 minuten noteren we opnieuw een kans voor Lier wanneer Aiyoub naar binnen komt en Benetti opnieuw het vuur aan de schenen legt. Dan antwoordt Celtic een eerste keer met Giuliano die zelfs in 2x niet voorbij doelman Amajoud geraakt. Lier moet nu een beetje gas terug nemen en een minuutje later test Arslan, wiens contract werd verlengd afgelopen week, de bezoekende doelman. Maar noch hij noch de goed gevolgde Giuliano kunnen de score niet openen. De bezoekers krijgen een zéér aangename futsal wedstrijd voorgeschoteld, want halfweg de eerste helft is daar weer Lier met 2 doelkansen voor Durakovic, doch Benetti wil niet wijken. Meteen antwoordt Celtic met duivel-uit-een-doosje Giuliano die in de volley op Amajoud schiet. Een minuutje later op Giuliano, opnieuw in de draai en opnieuw een alerte Amajoud. In minuut 12 is Lier daar dan weer met een kans voor Durakovic en Aiyoub, maar opnieuw wil Benetti over-zijn-lijk mentaliteit zien en geeft zelf daar het voorbeeld van. Net voorbij het kwartierkrijgen we een vrije trap van Lier, maar Aiyoub schiet over. Als Ter Linden vervolgens de bal recupereert kan hij de score openen in de verste hoek, laag, 1-0. Twee minuten later neemt Lier snel een uitbal en schiet Atssouli in één tijd de gelijkmaker binnen. Nog een minuutje later neemt Lier zelfs de voorsprong in handen als Kasmi te makkelijk om Papanicolaou heen in de korte hoek mag scoren, 1-2. Celtic probeert nog voor de koffie gelijk te scoren, want Idlaasri legt een heroverde bal mooi breed, maar Papanicolaou trapt op de keeper. En diezelfde Idlaasri knalt nog op doel waarbij de bal te deklat scheert. Maar het blijft 1-2 bij de rust na een zéér aangename eerste helft.

In de herneming blijkt al snel dat Lier zijn beste pijlen heeft verschoten, mede door de krappe bank. Na 5 minuten kan Celtic de gelijkmaker scoren, wanneer Ter Linden de bal verovert, op doelman Amajoud knalt en Arslan in de rebound staalhard scoort, 2-2. Celtic is nu meer en meer baas op het veld en Lier moet zich beperken tot verdedigen. Celtic stapelt nu de kleine kansjes op, maar komt niet tot scoren. Met nog 7 minuten te spelen is er de beste kans met Idlaasri die mooi naar binnen komt en die duivelse Amajoud op zijn weg naar succes vindt. Maar in zijn haast naar succes krijgt Celtic ook 5 fouten aan gesmeerd. Dat is hét moment voor coach Papanicolaou om voor de vliegende doelman te kiezen en zo te gokken op die ene kans. En die komt al snel, maar Ter Linden knalt de bal tegen de paal. Celtic blijft met de vliegende doelman spelen en in de voorlaatste minuut komt er nog zo een kans, doch opnieuw schiet Ter Linden tegen de paal. De rebound van Giuliano belandt opnieuw tegen de paal. Lier kan nog 1 keer uitbreken, maar de bezoekende spelers zaten door hun voorraad zuurstofflessen heen, waardoor die opportuniteit niet meer kon afgerond worden. Een billijk gelijkspel met Lier dat in de beginfase furieus speelde. Celtic dat de herneming domineerde kon misschien op basis van het aantal kansen meer aanspraak maken op de overwinning maar moet tevreden zijn met een gelijkspel en blijft zo toch nog ongeslagen in 2017 en blijven we mooi op die 5e plaats hangen in het klassement. Volgende week is er de topper tegen FT Antwerpen, voorafgegaan door een derde business diner. De aftrap zal gegeven worden door de Gouverneur van Limburg Herman Reynders, bijgestaan door onze Burgemeester Alain Yzermans & Schepen van Sport Eefje van Wortswinkel. Allen op post zou ik zeggen !!!!